Από τα… φιόρδ στο βάθρο ο Μπερούτο

Επιμέλεια: Ηλίας Παπαϊωάννου

Από τα… φιόρδ στο βάθρο ο Μπερούτο«Γλυκιά» ήττα με 3-2 (22-25, 28-26, 22-25, 25-16, 15-8) από την οικοδέσποινα Ρωσία γνώρισε χθες στη Μόσχα η Φινλανδία του Μάουρο Μπερούτο, που μαζί με την αήττητη οικοδέσποινα προκρίθηκε από τον ΣΤ’ όμιλο στην 4άδα του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μαζί με τις παραπάνω ομάδες από τον Ε’ όμιλο πέρασαν η αήττητη Ισπανία αλλά και η Σερβία, που ευνοήθηκε στα σετ στην τριπλή ισοβαθμία με Γερμανία-Ολλανδία.

Στον αυριανό ημιτελικό η ομάδα του Iταλού τεχνικού του Παναθηναϊκού κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Iσπανία, ενώ το άλλο ζευγάρι της τετράδας συγκροτούν Pωσία-Σερβία.

Δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο τους τα φαβορί
Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, η αλτικότητα και τα σωματικά προσόντα των Σκανδιναβών, που έχουν αφήσει τους πάντες άφωνους στη Μόσχα με τις βλέψεις τους για μετάλλιο, λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά απέναντι στην έδρα και την τεχνική κατάρτιση των Ρώσων. Τοπ σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους για τους γηπεδούχους ο Οστεπένκο και για τους φιλοξενούμενους του Μπερούτο, ο Κουνάρι. Από 14 πόντους πέτυχαν οι Αμπράμοφ και Μ. Οϊβάνεν. Αντίθετα, εκτός «νυμφώνος» έμειναν σπουδαίες ομάδες και φαβορί για τον τίτλο όπως η κάτοχος του τίτλου Ιταλία, η δευτεραθλήτρια κόσμου Πολωνία, και η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Βουλγαρία, παρά τη νίκη της με 1-3 (25-22, 23-25, 23-25, 17-25) επί του Βελγίου.

Η παρέα του άσου του Ηρακλή, Πλάμεν Κονσταντίνοφ (7π.), αν και ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στη ρωσική διοργάνωση, πλήρωσε τελικά τις εσωτερικές κόντρες που υπήρχαν στα αποδυτήρια της ομάδας του Στόεφ. Τις υποχρεώσεις τους εξάλλου στον όμιλο ολοκλήρωσαν Πολωνοί και Ιταλοί. Χθες μάλιστα στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής η βασίλισσα της Ευρώπης «σκουάντρα ατζούρα» έκαμψε με 3-2 (25-23, 25-23, 26-28, 20-25, 15-9) την αντίσταση της ασημένιας πρωταθλήτριας κόσμου.

Ισπανική… προέλαση
Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε χθες στο τέλος του E’ ομίλου η Ισπανία. Η ομάδα του Αναστάζι αγωνιζόμενη στον E’ όμιλο επιβλήθηκε στην Αγία Πετρούπολη με 26-24, 25-19, 24-26, 22-25, 15-10) της Σερβίας, που μαζί με τους Ίβηρες πέρασε στην 4άδα. Στο… αντίο των άλλων ομάδων, η Γερμανία νίκησε τη Γαλλία με 3-0 (25-14, 25-22, 25-21) και η Ολλανδία με 3-1 (30-28, 22-25, 25-18, 25-17) τη Σλοβακία.

Τρίτο τεστ με ΑΕΚ
Εν αναμονή της επικείμενης άφιξης των διεθνών Βραζιλιάνων άσων Ντάντε, Μαρσελίνιο και Μινούτσι Τζούνιορ (17/9) ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα στις 17:00 στο κλειστό της Γλυφάδας το τρίτο του φετινό φιλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Νίκος Μπουτσουρής, το «δεξί χέρι» του Ιταλού τεχνικού που εντυπωσιάζει στον πάγκο της Φινλανδίας, Μάουρο Μπερούτο, περιμένει μετά τα τεστ με Nτιναμό Βουκουρεστίου και Πανελλήνιο να δώσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις προπονήσεις των «πρασίνων», οι οποίες λόγω των ελλείψεων σε συγκεκριμένες θέσεις εξαιτίας τραυματισμών και απουσιών, παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην εκτέλεσή της.

Για τον Έλληνα τεχνικό πάντως που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σωτήρη Πανταλέοντα, Ανδρέα Ανδρεάδη, Ηλία Λάππα και τον Αργύρη Ψάρρα, ερωτηματικό αποτελεί η φετινή ομάδα της «Ένωσης». Ήδη πάντως μέχρι στιγμής οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δώσει δύο φιλικά προπονητικού χαρακτήρα με Πανελλήνιο και Κηφισιά.

Προσεχώς τα «πράσινα» αποκαλυπτήρια
Από την προσεχή Τετάρτη πάντως, που αναμένονται στην Αθήνα οι Ιταλοί Μάουρο Μπερούτο και Αντρέα Πότσι από το Eυρωπαϊκό της Ρωσίας, θα ανακοινωθεί και η ακριβής ημέρα που θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του φετινού «τριφυλλιού».

Φτάνουν… πακέτο από τις ΗΠΑ
Πώς και πώς περιμένουν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι άνθρωποι και το τεχνικό επιτελείο της πρωταθλήτριας ομάδας του Παναθηναϊκού, την άφιξη των Αμερικανίδων Μονίκ Άνταμς και Τρίσα Μπράτφορντ για να ενσωματωθούν στις προπονήσεις της ομάδας. Αντίθετα με τις ακραίες των ΗΠΑ, αμφίβολη για την ομάδα του Νίκου Παπαϊωάννου είναι η άφιξη του τελευταίου κομματιού του «πράσινου» παζλ, της Γαλλίδας νεοαποκτηθείσας κεντρικής, Γελένα Λόζανσιτς. Η Λόζανσιτς συμμετέχει με την ομάδα των «τρικολόρ» στον Γ’ όμιλο (Σαρλερουά) της τελικής φάσης του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και δεν πρόκειται να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της νωρίτερα από τις 23 Σεπτεμβρίου.