«Ανώτερος ο Παναθηναϊκός»

Επιμέλεια: Φ. Καρακούσης – Ν. Αθανασίου

«Ανώτερος ο Παναθηναϊκός»Στη …διαιτησία του πρώτου και του δεύτερου αγώνα στάθηκε με δηλώσεις του ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο προπονητής της Αρτμέντια είπε πως οι δύο ρέφερι έκοψαν τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος. «Στο πρώτο ματς ο Πορτογάλος μας έκοψε τις ελπίδες, στο δεύτερο ο Βέλγος μας έθαψε τελείως» και πρόσθεσε με μια δόση …ειρωνείας: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, του εύχομαι να του τύχουν και στον όμιλο παρόμοιοι διαιτητές».

Όπως προαναφέραμε ο Σλοβάκος προπονητής αναφέρθηκε και στην ανωτερότητα του «τριφυλλιού» λέγοντας: «Οι Έλληνες ήταν η ανώτερη ομάδα από αγωνιστικής πλευράς και προκρίθηκαν δίκαια. Εμείς δείξαμε απειθαρχία σε ορισμένα σημεία και κάναμε πολλά λάθη. Δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους διαιτητές». Από την πλευρά του ο αμυντικός της Αρτμέντια πρόσθεσε για τις αποφάσεις του διαιτητή: «Ο διαιτητής έδωσε σωστά το πρώτο πέναλτι, έκανε όμως λάθος στο δεύτερο. Αφού θεώρησε ότι ήταν παράβαση, γιατί δεν απέβαλε και τον τερματοφύλακά μας».

«Διαφορά δυναμικότητας»
Μπορεί οι «πράσινοι» να επικράτησαν δυο φορές της Αρτμέντια και να πήραν μια άνετη πρόκριση  για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ωστόσο δημοσιεύματα του Τύπου της Σλοβακίας έκαναν λόγο για πολύ κακή αντιμετώπιση από την διαιτησία. Βέβαια, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. «Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων ήταν φανερή. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος και προκρίθηκε δίκαια.

Τόσο στην Σλοβακία όσο και στην Αθήνα ο διαιτητής …έπαιξε ρόλο. Στο πρώτο ματς ο Πορτογάλος διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, και στο δεύτερο καθάρισε ένας άλλος, Βέλγος αυτή τη φορά. Το πρώτο πέναλτι δόθηκε σωστά, το δεύτερο όμως όχι» έγραψε η κορυφαία αθλητική εφημερίδα «Sport», που ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει την πολύ μικρή προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Στην 69η θέση του κόσμου οι «πράσινοι»
Ο κυριότερος πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό, είναι δίχως αμφιβολία ο Παναθηναϊκός, κάτι που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά από τη διεθνή ομοσπονδία για την ιστορία και τη στατιστική του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι», είναι οι μόνοι από την Ελλάδα που βρίσκονται μέσα στις πρώτες 100 ομάδες. Κατέχουν την 69η θέση με 129,5 βαθμούς. Μπορεί το «τριφύλλι» να έχει πέσει 6 θέσεις, όμως είναι με διαφορά στην κορυφή της χώρας.

Τον Παναθηναϊκό ακολουθεί η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν 24 θέσεις και πλέον βρίσκονται στην 103η. Ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα στην  156η υπάρχει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα έπεσαν 12 θέσεις. Η IFFHS υπολόγισε τη βαθμολογία με βάση τις επιδόσεις των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις μέσα σε 12 μήνες (1η Οκτωβρίου 2006-30 Σεπτεμβρίου 2007). Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή βρίσκεται και πάλι η Σεβίλλη, που τις δύο τελευταίες χρονιές, έχει κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ στις τρεις επόμενες θέσεις βρίσκουμε ομάδες από την Λατινική Αμερική (Κόλο-Κόλο, Σάντος, Μπόκα Τζούνιορς).

Αναλυτικά οι πρώτοι δεκαπέντε είναι:
1.Σεβίλλη
2. Kόλο-Κόλο
3. Σάντος
4. Mπόκα Τζούνιορς
5. Τσέλσι
6. Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ
7. Μίλαν
8. Ρόμα
9. Ίντερ
10. Λίβερπουλ
11. Βέρντερ Βρέμης
12. Σάο Πάουλο
13. Εσπανιόλ
14. Γκλάσκοου Ρέιντζερς
15. Μπαρτσελόνα

69. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 129,5

ΠΑΟ-Γκύζη-Θύρα 13
Τη δική τους άποψη για τα όσα συμβαίνουν φέτος, αναφορικά με τις σχέσεις των οργανωμένων οπαδών και διοίκησης, έκαναν γνωστή μέσω ανακοίνωσης τα παιδιά από το Γκύζη. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Φέτος αποφάσισαν κάποιοι υπάλληλοι και κάποια “παπαγαλάκια” της ΠΑΕ να εισηγηθούν στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να αποκλείσει όλους τους συνδέσμους από τη Θύρα 13 (εκτός ΠAΛEΦIΠ – Γνήσια θύρα 13 -1966) για το λόγο ότι εμείς φταίμε για ό,τι κακό συμβαίνει στην ομάδα μας.

Το οξύμωρο είναι ότι κανείς δεν μας κάλεσε από την ΠΑΕ να μας πει τι ακριβώς έχουμε κάνει και να μας εξηγήσει τους λόγους που η ΠΑΕ μάς απαγορεύει να δούμε την ομάδα μας από τη φυσική μας θέση που δεν είναι άλλη από τη Θύρα 13 και μόνο. Aντ’ αυτού γινόμαστε μάρτυρες δηλώσεων συγκεκριμένου στελέχους της ΠΑΕ, που εκτοξεύει χολή και λάσπη εναντίον των συνδέσμων του φορέα από ραδιόφωνα και εφημερίδες. Και προβλέπει μελλοντικά επεισόδια από τους διαφωνούντες οπαδούς, που το μόνο που θέλουμε είναι να ξαναδούμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας στη θέση που του αρμόζει, δηλαδή του πρωταθλητή.

 Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να τον ευχαριστήσουμε γιατί μας έδειξε το δρόμο ώστε να καταλάβουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη απ’ αυτή που νομίζαμε και ότι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε έναν άνισο αγώνα ενάντια σε όλους, που το μόνο που νοιάζονται είναι τα προσωπικά τους οφέλη. Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του συνδεσμιακού κινήματος είμαστε όλοι ενωμένοι και αυτό ίσως «πονάει» κάποιους. Ίσως δεν θέλουν τον κόσμο ενωμένο για να μην ασκεί κριτική για τα όποια λάθη τους που μας έχουν κάνει κομπάρσους σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε υποστηρικτές του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας και των ανθρώπων αυτών που από οποιοδήποτε πόστο και αν βρίσκονται ματώνουν για το καλό του συλλόγου. Τώρα για να μάθει ο απλός κόσμος την αλήθεια σε σχέση με την ticket club και το ότι δήθεν δε γραφόμαστε γιατί δε θέλουμε να δώσουμε τα στοιχεία μας έχουμε να πούμε ότι τα στοιχεία των μελών μας τα δίνουμε κάθε χρόνο από το 2003 καθώς και τα ποινικά μητρώα των Δ.Σ. των συνδέσμων. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι μια συνάντηση με τον ίδιο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και μόνο.

ΥΓ.1 Στην επόμενη συνέντευξη που θα δώσει ο υπεύθυνος Tύπου της ΠΑΕ θα θέλαμε να προβλέψει εκτός από τα επεισόδια και το πότε θα πάρει τίτλους η ομάδα μας.
ΥΓ.2  Επειδή ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για εμάς δεν είναι μόνο το γήπεδο, την Κυριακή 7/10 από τις 9:30 – 13:30 στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου (Ασκληπιού 38 ύψος Εξαρχείων) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην του αδελφού μας και ιδρυτή του συνδέσμου Ευάγγελου Μιχαλακόπουλου (Texas).
Ευελπιστούμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας ενός από τους μεγαλύτερους “μαχητές” που έχει αναδείξει η Θύρα 13.
ΥΓ.3 Ο σύνδεσμος διαθέτει εισιτήρια διαρκείας για τα τμήματα του ΜΠΑΣΚΕΤ- ΒΟΛΕΪ- ΠΟΛΟ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ο σύνδεσμος βρίσκεται Παναγιωταρά και Κοντογιανναίων 7 (πάνω από την πλατεία Γκύζη), το τηλέφωνο είναι 2106454304 και οι ώρες λειτουργίας είναι 19:00 – 22:00».