Έτοιμη για τον δεύτερο άθλο!

Έτοιμη για τον δεύτερο άθλο!ΚΑΝΕΙΣ στη Λάρισα δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι η χθεσινή κλήρωση στη Νιόν, από την οποία προέκυψε ο καταρτισμός των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, θα έφερνε εύκολους αντιπάλους στο δρόμο της ΑΕΛ. Η Αλκμάαρ από την Ολλανδία, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Έβερτον και η Νιρεμβέργη συνθέτουν -μαζί με τους «βυσσινί»- τον πρώτο όμιλο, πράγμα που σημαίνει ότι οι Θεσσαλοί θα πρέπει να υπερβάλουν ευατούς για να εξασφαλίσουν μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις και να προκριθούν στους «32».

Πάντως, ο πρόσφατος άθλος απέναντι στην Μπλάκμπερν κάνει τους ανθρώπους της κυπελλούχου να αισιοδοξούν ότι η Λάρισα μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά και αυτή τη φορά.

Δώνης: «Σημαντικές οι πιθανότητές μας»
Τα δεδομένα που διαμόρφωσε η κλήρωση ανέλυσε χθες στα Δένδρα ο Γιώργος Δώνης, που επισήμανε ότι η Λάρισα θα βγει ωφελημένη από τη συμμετοχή της στον όμιλο, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης: «Η ψυχολογία από την πρόκριση σε βάρος της Μπλάκμπερν σε συνδυασμό με τις ικανότητες των παικτών, είναι δύο στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στην πρόκριση. Και είναι μια αισιοδοξία που την αντλώ από την εικόνα μας στους δύο αγώνες με την Μπλάκμπερν. Το πιο σημαντικό –πέρα από την πρόκριση– είναι να μαζέψουμε βαθμούς για την Ελλάδα», είπε ο Δώνης.

«Όλα ανοιχτά, δεν υπάρχει φαβορί»
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο: «Είμαστε σε έναν όμιλο όπου όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Κι είναι θετικό γιατί μπορεί να διεκδικούμε την πρόκριση. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε στο Πανθεσσαλικό τη Ζενίτ, την οποία θεωρώ κορυφαία ομάδα του ομίλου. Θα την προτιμούσα εκτός», επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Δεν έκρυψε πάντως τον προβληματισμό του για τα πολλά συνεχόμενα ματς που θα κληθεί να δώσει η Λάρισα: «Θα έχουμε δύσκολο έργο αφού μας περιμένουν τρία σερί εκτός έδρας ματς σε μια εβδομάδα (σ.σ. 20/10 ΑΕΚ, 25/10 Έβερτον, 28/10 Πανιώνιος). Ειδικά απέναντι σε αγγλικές ομάδες ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι εξαντλητικός κι αυτό δεν μας βοηθάει», υπογράμμισε ο Δώνης. Και κατέληξε λέγοντας: «Η συμμετοχή στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ είναι πολύ καλή εμπειρία. Εκτιμώ ότι η ομάδα θα βγει καλύτερη και πιο δυνατή από αυτή την περιπέτεια. Έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας, αλλά στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από κάθε άποψη».

Πηλαδάκης: «Μία ακόμη υπέρβαση»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των κυπελλούχων, Κώστας Πηλαδάκης, που δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ: «Αν οι παίκτες μας παίξουν με ενθουσιασμό θα έχουμε τύχη. Οι ομάδες είναι δύσκολες, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε μία ακόμη υπέρβαση. Δεν έχουμε καμία προτίμηση για τους εντός και τους εκτός αγώνες. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση και στα εντός και στα εκτός».

Μπακαγιόκο: «Ανυπομονώ να παίξω με Έβερτον»
Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο περιμένει πώς και πώς να τεθεί αντιμέτωπος της παλιάς του ομάδας, της Έβερτον. «Έχω ήδη μιλήσει με ορισμένους από τους παίκτες της Έβερτον. Περιμένουμε να βρεθούμε και πάλι από κοντά. Θέλω να παίξω καλά και να σκοράρω. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι αρκετά καλές. Απέναντι στην Έβερτον θα παίξουμε ελεύθερα», τόνισε ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Κοτσόλης: «Πρωτόγνωρη εμπειρία»
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κοτσόλης, που μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, τόνισε: «Δεν υπάρχει προτίμηση. Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Εγώ πιστεύω ότι ανεξάρτητα του αντιπάλου, καθοριστικό ρόλο θα παίξει το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Αν παίξουμε όπως με την Μπλάκμπερν, θα ‘χτυπήσουμε’ την πρόκριση. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για αρκετούς από μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταθούμε επάξια σε UEFA και Πρωτάθλημα».

Κώτσιος: «Μπορούμε»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε, τέλος, ο Ηλίας Κώτσιος στο «Ράδιο Παλάς», καθώς είπε: «Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Η κλήρωση μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε για κάτι καλό. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Πάντως, θα προτιμούσα να παίζαμε εντός έδρας με την Έβερτον».