Έσπασε το ρόδι…

Έσπασε το ρόδι…Ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο Άρης κατάφερε τελικά χθες να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Εργοτέλη με 1-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια, με Πανιώνιο, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ολυμπιακό και χθες ήθελαν επιτέλους το πρώτο “τρίποντο”, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 64’, εξαιτίας αποβολής του Ίβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι γηπεδούχοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Καραγεωργίου, ύστερα από αποβολή του, στο 80’.

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, ο Εργοτέλης προβλημάτισε για άλλη μία φορά με την απόδοσή του. Οι Κρητικοί είχαν κατά διαστήματα την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να τη μετουσιώσουν σε γκολ. Ήταν ανούσιοι στην τελική προσπάθεια, ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κούραση των φιλοξενουμένων από το ταξίδι στην Ισπανία και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν για να φτάσουν στην πρόκριση.

Σίγουρα όμως η αποστολή δεν ήταν καθόλου εύκολη, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα προερχόταν από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Σαραγόσα και την ιστορική πρόκρισή της. Ο Μπάγεβιτς είχε τονίσει και στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο αγώνων, ότι η κούραση θα παίξει σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό οι παίκτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Έτσι κι έγινε. Ο Άρης έκανε ένα σχετικά συντηρητικό παιχνίδι, χωρίς να φορτσάρει, πήρε μία σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο μέρος οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του Παγκρήτιο είδαν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις και στις δύο εστίες, με αποτέλεσμα το 0-0 να κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι όποιος πετύχαινε ένα γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη. Αυτό τελικά έγινε στο 60’ με γκολ του Ρονάλντο, ύστερα από σύγχυση μέσα στη μικρή περιοχή του Πόζα και προβολή του Βραζιλιάνου. Αν και απέμενε αρκετός χρόνος δεν άλλαξε τίποτα, παρά το γεγονός ότι ο Άρης έπαιζε με δέκα από το 64’, με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη.

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ

5’: Διαγώνιο σουτ του Μάρκο Αουρέλιο έφυγε ψηλά άουτ.
17’: Σέντρα του Γραμμόζη, ο Κορδονούρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
23 Κόρνερ από τον Χατζί, ο Θεοδωρίδης έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε.
40’: Σέντρα του Χατζί, ο Ρονάλντο προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα πηγαίνει προς τα δίχτυα και ο Χαλκιάς πρόλαβε την τελευταία στιγμή.
42’: Δυνατό σουτ του Γραμμόζη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά.
54’: Ο Μιλάντιν έκανε το λάθος, ο Μάρκο Αουρέλιο έκλεψε την μπάλα, σέντραρε για τον Ίβιτς, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
60’: ΓΚΟΛ: Ο Φελίπε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, έφτασε στο πίσω δοκάρι, όπου ο Ρονάλντο Γκιάρο άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή.
64’: Με δέκα παίκτες έμεινε ο Άρης, καθώς ο Ίβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
66’: Ο Κορδονούρης έπιασε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.
80’: Ο Νίκος Καραγεωργίου αποβλήθηκε από τον πάγκο λόγω διαμαρτυρίας.

«Ήμασταν κουρασμένοι, αλλά τα καταφέραμε»

Ικανοποιημένος από την πρώτη νίκη και όχι φυσικά από την εμφάνιση ήταν ο προπονητής του Άρη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Δώσαμε δύο δύσκολα παιχνίδια και λογικά παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι. Δεν είχαμε κινητικότητα. Δεν  έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου δεν πάλεψαν. Έδωσαν ό,τι είχαν. Ίσως ήταν λάθος μου, που δεν ξεκούρασα κάποιους παίκτες. Θα μπορούσε το παιχνίδι να ήταν και ισοπαλία. Εμείς πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε:

«Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, το τρίτο στη σειρά για εμάς. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια, έστω και χωρίς να παίξουμε καλά, είχαμε πάθος και διάθεση και ήμασταν καλύτεροι. Το γκολ ήρθε σε μία κακή στιγμή και μετά δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε σε κάθε ματς, για το στόχο μας, που δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Και πέρσι στον πρώτο γύρο είχαμε μαζέψει μόλις 13 βαθμούς, αλλά κάναμε καλή πορεία στο δεύτερο και σωθήκαμε». Ερωτώμενος για την αποβολή του και το επεισόδιο με τον φίλαθλο τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απέβαλε. Έκανε το καθήκον του, όπως το έκανε και ο πατέρας του. Ήταν λάθος μου το επεισόδιο με το φίλαθλο, δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι για το αποτέλεσμα και την αποβολή. Δεν έπρεπε να πω τίποτα».

Για το επεισόδιο ρωτήθηκε και ο Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος απάντησε: «Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και στενοχωριέται, αλλά όχι περισσότερο από εμάς. Το κουμάντο το κάνει ο Νίκος Καραγεωργίου».

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Το γεγονός του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη νίκη του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν για το τρίποντο τρεις αγωνιστικές, ύστερα από ισάριθμες αγωνιστικές, που είχαν μείνει στην ισοπαλία. Εν τέλει οι κόποι τους απέδωσαν, χθες, καρπούς με τη νίκη μάλιστα να έρχεται μετά από την πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Ρεάλ Σαραγόσα για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Η επιτυχία του Άρη παίρνει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι από το 64’ έπαιζε με δέκα παίκτες.