Έδρα ή περσινό πάθημα;

Έδρα ή περσινό πάθημα;Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι έτοιμη. Καμία από τις δύο όμως δεν θέλει να βγει εκτός νωρίς-νωρίς από τον πρώτο στόχο που έχει θέσει φέτος. Μαρούσι και Ολύμπια Λάρισας λοιπόν, συναντώνται σήμερα (6μ.μ. – Παπαδημητρίου, Βορεάδης, Παναγιώτου) στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με φόντο την πρόκριση στα προκριματικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Στόχος μας στο Κύπελλο είναι να παίξουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, καθώς είναι ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί αυτά τα παιχνίδια μάς βοηθάνε να είμαστε έτοιμοι στο Πρωτάθλημα». Τάδε έφη Χριστόφορος Στεφανίδης, δίνοντας το σύνθημα για την… αντεπίθεση: «Η Ολύμπια είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα, που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Τη σεβόμαστε και ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε καλά για να την νικήσουμε. Ωστόσο πιστεύουμε ότι στην έδρα μας το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση».

Στα βόρεια προάστια, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Ντάρκο Ρούσο, θα έχει για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς τόσο ο Έρμιν Γιάζβιν όσο και ο Τζέισον Πάρκερ έχουν ξεπεράσει τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν. Παίκτης του Αιγάλεω, τέλος, είναι για τον επόμενο χρόνο ο Δημήτρης Λόλας (με τη μορφή δανεισμού), ενώ στα βόρεια προάστια αφενός δεν βιάζονται, αφετέρου σίγουρα θα προβούν σε απόκτηση ενός ακόμη κοινοτικού φόργουορντ.

Ψάχνει το 3Χ3 η Ολύμπια
Το  νικηφόρο της εκτός έδρας σερί στο Κύπελλο θέλει να αυξήσει η Ολύμπια Λάρισας στο Μαρούσι. Ο τεχνικός των «πορτοκαλί», Γιώργος Μπαρτζώκας, τονίζει πως τα συνεχόμενα ταξίδια είναι μια καλή «προπόνηση» για την ομάδα του: «Τα τρία ταξίδια σε διάστημα δέκα ημερών είναι μια καλή προπαρασκευή, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα αν περάσουμε σε όμιλο στην Ευρώπη. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε μετά από τρία συνεχόμενα ταξίδια».

Όσο για την αναμέτρηση με το Μαρούσι, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Θα θέλαμε να είμαστε πλήρεις, για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική και θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε». Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Θεσσαλοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Μίρσα Κούρτοβιτς και τον Μπίλι Τόμας.

Κύπελλο Ελλάδας
Γήπ. Αγ. Θωμά 18.00 Μαρούσι-Ολύμπια Λάρισας (Παπαδημητρίου, Βορεάδης, Παναγιώτου)
Κλ. Ρεθύμνου 16.00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΑΕΚ (Μαστραφτσής, Σχινάς, Ψαριανός)
* Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου με την προσθήκη και των έξι ομάδων που τερμάτισαν στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Πανελλήνιος, Πανιώνιος).