Άρεσαν οι Έφηβοι

 Επιμέλεια: Νίκος Αθανασίου

Άρεσαν οι ΈφηβοιΠαίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού επικράτησαν 1-0 του Ατρομήτου στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, με τον τεχνικό των «πρασίνων», Βαγγέλη Σάμιο, να έχει την ευκαιρία να εξαγάγει συμπεράσματα για το σύνολο που «χτίζει». Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με κυριότερες αυτές του Τασσόπουλου, του Λαγουτάρη και του Μακαρονά.

Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος να κάνει παιχνίδι… καρμπόν, συνεχίζοντας να σφυροκοπά την άμυνα του «αστεριού» και έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Κολιού να ανοίγει το σκορ και να παίρνει τη νίκη. Μια νίκη, βέβαια, που ελάχιστη σημασία έχει, καθώς αυτό που μετράει τη δεδομένη χρονική στιγμή, δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, είναι να δουλευτεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα και μέσα από τα φιλικά να βγαίνουν οι αυτοματισμοί που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση.

Πάντως, ο Σάμιος έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του, μιας και είδε κάποια από αυτά που ζητάει στις προπονήσεις να αποτυπώνονται εντός αγωνιστικού χώρου.. Παναθηναϊκός:  Ιωσήπου, Παππάς, Λιόλιος, Μαρίνης, Σταματέας, Γεωργόπουλος, Βλάχος, Κίτσος, Τασσόπουλος, Λαγουτάρης, Μακαρονάς. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και  οι: Καπίνος, Ρομπς, Τριανταφυλλόπουλος, Τζαφφέρη, Κολιός, Γανώτης, Φουρλάνος, Παπαγεωργίου, Μαυριάς, Αποστολόπουλος

• Το επόμενο φιλικό για το «τριφύλλι» είναι το Σάββατο στις 10:30 με αντίπαλο τη Μικτή Αθηνών.
• Γκριτζάπης και Ντίνε, απουσίαζαν από τον χθεσινό αγώνα, αφού ταλαιπωρούνται από ίωση, όπως και ο Ταχματζίδης που ένιωθε σφιγμένος και προτιμήθηκε για προληπτικούς λόγους να μείνει εκτός.

Οι… έξι σωματοφύλακες
Μόλις έξι ποδοσφαιριστές είχε στη διάθεσή του στη χθεσινή προπόνηση των Νέων, ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Ταράσης, ο οποίος έδωσε εντολή στους παίκτες του να προπονηθούν μαζί με εκείνους των Εφήβων που περίμεναν να παίξουν στο φιλικό του συγκροτήματος τους. Ο Ταράσης, που έχει γεμάτο το απουσιολόγιο του, δεν υπολόγιζε στους Βλάχο, Μπουτζίκο και Ντάρλα που είναι τραυματίες, ενώ εκτός προγράμματος έμειναν και οι Νικολέτος, Κατσίκης και Μιχαλόλιας. Παράλληλα, απόντες ήταν και οι διεθνείς με την Παίδων, Φώντας Φέτσης και Νίκος Παντίδος ενώ με την ανδρική ομάδα προπονήθηκαν και χθες οι Τσιφλίδης, Νταντάμης, Λαγός, Φελέκης, Σάμιος και Παυλόπουλος, στους οποίους προστέθηκε και ο Τζορμπατζίδης.