Άλωσαν τον Έβρο τα …πράσινα κομάντο

Μετά τα επιτυχημένα αποτελέσματα της Γλυφάδας, ο Παναθηναϊκός άλωσε χθες και την Αλεξανδρούπολη, επικρατώντας 3-1 του τοπικού Εθνικού στο ματς της 3ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών. Η αήττητη ομάδα του Μάουρο Μπερούτο, που έσπασε αντίθετα το φετινό αήττητο σερί της ομάδας του Έβρου, πέτυχε το «3Χ3» και  διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παίκτης-κλειδί για την ομάδα του Μπερούτο ήταν ο Χρύσανθος Κυριαζής, ο οποίος μπήκε στη θέση του Μινούτσι στο 16-17 του πρώτου σετ.

Ο Εθνικός δυσκόλεψε ιδιαίτερα το «τριφύλλι» από το σερβίς, αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις σε καίρια σημεία με τους Αγκάμεζ, Ντάντε και Κυριαζή να οδηγούν την ομάδα τους σε ακόμα ένα «τρίποντο».

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το «τριφύλλι»
Με τον Κολομβιανό άσο, Λίμπερμαν Αγκάμεζ να …βγάζει φωτιές, οι «πράσινοι» φανέρωσαν τις άγριες διαθέσεις τους, καθώς από την αρχή του αγώνα διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας. Από τα μισά όμως του σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 24-24, καθώς κάπου εκεί δύο λάθη του Αργεντίνου Νταραϊντού έβαλαν στη θέση του οδηγού το «τριφύλλι» με 24-26. Στο β’ σετ οι φιλοξενούμενοι, εμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, έφτασαν εύκολα με 25-19 στο ζευγάρωμα των κερδισμένων τους σετ και απέκτησαν το πάνω χέρι στη νίκη.

Στο γ’ σετ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να μειώσει και τελικά πήραν το σετ με 25-21, κάνοντας το 2-1. Με την ψυχολογία του κερδισμένου σετ, οι ακρίτες έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να διατηρήσουν το αήττητό τους και πίεσαν από την αρχή τους «πράσινους» που στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ βρέθηκαν πίσω με 8-7. Η αντίδραση όμως των κυπελλούχων ήταν άμεση, καθώς υπό την απιελή της ισοφάρισης και της πιθανής απώλειας βαθμού μίλησε ο εγωισμός των παικτών του Μπερούτο, που ξέφυγαν στη συνέχεια με 21-17. Η σκληροτράχηλη όμως ομάδα του Κώστα Δεληκώστα μείωσε σε 23-21, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν κι έτσι με 25-22 έκαναν το 3-1 και διάτήρησαν το φετινό τους αήττητο.

Βοήθησε ο Κυριαζής
Ο Μάουρο Μπερούτο μετά από τη λήξη της αναμέτρησης σχολίασε: «Ακόμα τρεις πολύτιμοι βαθμοί. Ακόμα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να εξετάσουμε και να επεξεργαστούμε στις προπονήσεις μας. Για άλλη μια φορά, μας βοήθησε ο Χρύσανθος (Κυριαζής). Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας. Είναι σημαντικό που σε ακόμα ένα παιχνίδι πήραμε τη νίκη».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. (Δεληκώστας): Σιδηρόπουλος1, Μέρτζα 13, Νταραϊντού 16, Νίκολιτς 12, Γραμματικάκης 9, Ριζόπουλος8, Βλασσακίδης λ. 65%
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπερούτο): Ντάντε 17, Αγκάμεζ 19, Μινούτσι, 1, Μαρσέλο 1, Κόβατς 6, Γκιρτζίκης 5, Στεφάνου λ.68%, Σ. Ψάρρας Κυριαζής 14