«Είμαι ένοχη…»

«Είμαι ένοχη…»Μετά από τόσα χρόνια που η Μάριον Τζόουνς έκλαιγε και οδυρόταν ότι δεν είχε καμία σχέση με την εταιρία BALCO και τον ιδιοκτήτη της Βίκτορ Κόντε και ως εκ τούτου με απαγορευμένες ουσίες, η ίδια φαίνεται να αποφάσισε να ομολογήσει την ενοχή της. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», η Αμερικανίδα αθλήτρια απέστειλε ένα γράμμα σε φίλους και συγγενείς, στο οποίο παραδέχεται ότι έκανε χρήση της ουσίας THG ή αλλιώς η «καθαρή», από το 1999 και για τα επόμενα δύο χρόνια, με την προτροπή του τότε προπονητή της, Τρέβορ Γκράχαμ.

Ένα χρόνο μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά (100μ., 200μ. και 4×400μ.) και τα δύο χάλκινα (μήκος, 4Χ100μ.). Μάλιστα, στα 100μ. είχε αφήσει δεύτερη την Κατερίνα Θάνου, η οποία πλέον μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει τη μοίρα της Τασούλας Κελεσίδου, που από την τέταρτη θέση πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον, λόγω θετικού δείγματος της Νατάλια Σάντοβα και να προσθέσει στη συλλογή της ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο!

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όλα αυτά. Λυπάμαι που σας απογοήτευσα όλους με τόσους πολλούς τρόπους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζόουνς, που σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος θα ομολογήσει την ενοχή της και με επίσημη μαρτυρία στο Περιφεριακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η 32χρονη κατηγορείται και για ψευδή κατάθεση στις αρχές σχετικά με το αν έχει κάνει ή όχι χρήση ουσιών και αντιμετωπίζει ποινή πενταετούς κάθειρξης και πρόστιμο 250 χιλιάδων δολαρίων.