Δόθηκε λύση

Επιμέλεια: Φώτης Μπούρας

Δόθηκε λύσηΕυχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το τμήμα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, καθώς οι παίκτες βρήκαν τη χρυσή τομή με τη διοίκηση του Eρασιτέχνη και έπεσαν για πρώτη φορά φέτος στην πισίνα. Οι φωνές αγωνίας τόσο από τους παίκτες, όσο και από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» τελικά εισακούστηκαν, με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να προσφέρουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις ώστε η ομάδα να βγει οριστικά από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του Παναθηναϊκού διαβεβαίωσε τους πολίστες ότι θα πληρωθούν το 70% των οφειλών που υπάρχουν από την περσινή χρονιά μέχρι την Παρασκευή, ενώ παράλληλα θα διασφαλιστούν και τα χρήματα της νέας σεζόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» αποδέχτηκαν άμεσα την πρόταση, παρά το γεγονός ότι δεν καλύφθηκαν όλα τα οφειλόμενα της προηγούμενης σεζόν, σε μία ένδειξη καλής θελήσεως, αφού δεν είχαν καμία πρόθεση να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα. Εξάλλου, εξαρχής αυτό που ήθελαν ήταν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, για να μπορέσουν αναπόσπαστοι πλέον να προσηλωθούν στη δουλειά τους. Η εξέλιξη αυτή άλλαξε άρδην την κατάσταση στην ομάδα, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να ξεκινούν αμέσως τις προπονήσεις.

Σήμερα οι κληρώσεις
Πραγματοποιούνται σήμερα στις 12:00 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών, καθώς και της Α’ προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, για τη νέα περίοδο. Η εκδήλωση θα γίνει στο πλοίο Blue Star 2, στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά (πύλες εισόδου Ε1 και Ε2), δίπλα στο νέο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Α1 Ανδρών αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Μαΐου (29 Μαρτίου η κανονική περίοδος, 9 Απριλίου έναρξη πλέι οφ), ενώ το αντίστοιχο της Α1 Γυναικών αρχίζει στις 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Μαΐου (2 Απριλίου η κανονική περίοδος, 3 Μαΐου έναρξη τελικής φάσης). Τέλος, οι ημερομηνίες του Κυπέλλου Ελλάδας είναι: 12 Δεκεμβρίου Α’ προκριματική φάση, 3 Ιανουαρίου Β’ προκριματική φάση, 19 Μαρτίου προημιτελική φάση, 4 και 5 Μαΐου φάιναλ φορ.

Δώδεκα ομάδες στη Μάλαγα
Σκληρές μάχες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί στην Μάλαγα στις αρχές του Ιανουαρίου. Συνολικά δώδεκα ομάδες θα διεκδικήσουν τα συνολικά έξι εισιτήρια για την τελική φάση της διοργάνωσης. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους προκριματικούς ομίλους. Όλες οι ενδείξεις πάντως δείχνουν ότι το Μαυροβούνιο, η Γαλλία και τα Σκόπια θα είναι οι χώρες που λάβουν το τελικό χρίσμα, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην συνεδρίαση που έχει οριστεί για το τέλος του μήνα στις Βρυξέλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην τελική φάση, από την προηγούμενη διοργάνωση. Πρόκειται για τις: Σερβία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Αναλυτικά οι προκριματικοί όμιλοι έχουν ως εξής: Α’ Όμιλος: Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Μ. Βρετανία. Β’ Όμιλος: Γερμανία, Σλοβακία, Γαλλία, Ουκρανία. Γ’ Όμιλος: Ρωσία, Ολλανδία, Λευκορωσία, Σκόπια.